Author Image
22.3.2022Johanna Pystynen

Kyselyähkystä kohti ketterää keskustelukulttuuria

Article Image

Tulevaisuuden työelämässä myös henkilöstöjohtaminen on uuden äärellä. Tiedolla johtaminen on nousemassa yhdeksi tärkeimmistä HR:n työkaluista, ja dataa kerätään enemmän kuin koskaan. Samaan aikaan henkilöstö kokee jatkuvan kyselyihin vastaamisen usein kuormittavaksi ja turhauttavaksi – voidaan puhua jopa kyselyähkystä. Miten siis sovittaa yhteen onnistuneesti nämä kaksi ristiriitaista näkökulmaa?

Mustasta aukosta tähän hetkeen

Yksi kyselyiden isoimpia haasteita on se, että niiden hyödyt eivät konkretisoidu tarpeeksi nopeasti. Kun ihminen on antanut aikaa ja ajatusta vastaustensa pohtimiseen, lähetä-nappia painaessa reflektoinnin hyödyt katoavat helposti mustaan aukkoon. Joskus tulosten yhteenvetoa ja HR:n toimenpiteitä saatetaan odottaa jopa kuukausia. Miten siis tukea kyselyistä esiin nouseviin asioihin tarttumista tässä ja nyt? 

Toinen haaste on se, että kyselyt jäävät helposti irrallisiksi ihmisten arjesta. Tämä näkyy usein alhaisina vastausprosentteina. Se, että HR ei saavuta kyselyillä toivomiaan hyötyjä, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niistä pitäisi luopua. Päinvastoin – tiedolla johtaminen on tullut jäädäkseen myös HR:n pelikentälle. Vaikka ihmiset kärsisivät kyselyähkystä, he harvoin kuitenkaan kokevat, että keskustelua tärkeistä asioista olisi liikaa. Miten siis sisäänrakentaa kyselyt osaksi organisaation arjen käytäntöjä? 

Ketterä alku pulssin avulla

Kyselykulttuurin uudistaminen on usein helpointa aloittaa ketterästi pulssikyselyn avulla. Pulssista on mahdollista rakentaa tarkoituksenmukainen matalan kynnyksen työkalu, joka parhaimmillaan johtaa oivaltavaan keskusteluun ja nopeisiin, konkreettisiin muutoksiin työntekijälle merkityksellisissä asioissa. 

Suurin osa ongelmista syntyy arjessa, ja suurin osa ongelmista myös ratkeaa arjessa.

 Olennaista onkin tarjota tiimeille työkaluja tunnistaa ja ratkaista juuri heille keskeisiä asioita, sillä saman haasteen taustalla olevat juurisyyt voivat olla erilaisia eri tiimeillä (aikataulupaineet, riittämätön budjetti, henkilökemiat, projektijohtaminen…).

Vinkit vaikuttavampiin pulssikyselyihin

Jotta vaikuttavamman pulssin rakentaminen olisi vaivattomampaa – käytössä olevasta työkalusta riippumatta –, kirjoitimme oppaan, jossa avaamme toimivaksi havaitsemiamme käytäntöjä siitä, miten pulssilla voi tukea tiimien arkea ja tavoitteiden saavuttamista. Voit ladata oppaan kotisivujemme etusivulta.

Esittelemme oppaassa myös neljä esimerkkiä pulssikyselyistä. Miten hybridityötä tuetaan asiantuntijaorganisaation arjessa? Miten myyntitiimin OKR-pulssilla tuetaan myynnin kasvattamista? Miten työkäytäntöjä kehitetään vanhusten kotihoitopalvelussa? Miten organisaatiotasolla seurataan tiimien onnistumisen edellytyksiä “yhden kysymyksen taktiikalla”? 

Toivomme, että näistä ideoista on sinulle iloa! 

Sparraillaanko pulssista?

Jos etsit työkaluja omaan organisaatioosi tai jos sinulla herää kysymyksiä pulssista tai kyselyistä yleisemmin, sparrailemme mielellämme! Voit varata tapaamisen suoraan tiimimme asiakasvastaavan Eerikin kalenterista täällä tai laittaa sähköpostia osoitteeseen eerik.jortikka@guidin.com

Author Image
Johanna PystynenCEO050 441 2126

Mikä Guidin?

Guidinin avulla johdat osaamista, hyvinvointia ja työntekijäkokemusta modernilla tavalla ja autat yksilöitä ja tiimejä onnistumaan arjessa.

Etusivulle

Lue myös

Office women

5 suuntaviivaa hyvinvoinnin johtamiseen uudessa arjessa

27.4.2021

Hyvinvointihankkeet, tyky-päivät, tyhy-kampanjat, satunnaiset fiiliskyselyt… Kuulostaako tutulta? Hyvinvointia on johdettu vuosikymmenet samalla kaavalla. Nämä kaikki ovat tärkeitä toimia hyvinvoinnin tukemiseksi, mutta viimeistään koronavuosi on tehnyt selväksi, että vanhan työn maailmaan kehitetyt mallit eivät enää riitä. 

Hyvinvointi
People

Vauhdita muutosta strategisella HR-suunnittelulla

18.1.2022

Muutoksen johtaminen on väistämätön osa HR:n perustehtävää, mutta se ei aina kovasta työstä huolimatta onnistu kuten haluaisimme. Miten siis vauhdittaa HR:n tavoitteiden saavuttamista strategisella ja kokonaisvaltaisella suunnittelulla?

Feature image

Uusi kulma pulssiin – 7 vinkkiä, joilla kytket hyvinvoinnin arjen onnistumiseen

24.11.2021

Hyvinvoinnin eteen tehdään organisaatioissa valtavasti töitä, mutta moni HR-ammattilainen pohtii, miten saada ihmiset pysähtymään oman hyvinvointinsa äärelle arjen kiireiden keskellä. Miten osoittaa hyvinvoinnin olevan yhtä merkittävä onnistumisen edellytys kuin vaikkapa tekniset taidot tai asiakkuusosaaminen?

Pulssi

Kiihdytä kohti tulevaisuuden työelämää

Varaa demo